Kotikokkauksen uusi tuleminen

0
(0)

Joku voisi ajatella tuosta otsikosta, ettei se pidä paikkaansa, sillä ainahan kotona ollaa kokattu – ja pitäähän se paikkansa, mutta otsikon idea ja ajatus tuleekin siitä, että 90-luvulla Suomeen enemmän tulleet etniset ruokapaikat veivät suomalaisten pitserioiden ja pikaruokapaikkojen kanssa vähäksi aikaa ruokailun ykköspaikan ja kotona kokkaaminen sai kolauksen. Nyt 2020-luvulla on noussut kotona kokkauksen suosio uuteen huippuunsa, eikä vain siitä syystä, että television monilta kanavilta tulee koko ajan erilaisia ruokaan liittyviä ohjelmia matkailusta kokkien taistoihin ja julkkishaasteisiin. Kotikokkaus on nyt tavallaan trendi.

kotikokkaus kotikokki ja stressivapaa keittiö

Kotona kokkaaminen tarjoaa mahdollisuuden tehdä perheen kanssa yhdessä jotain sellaista, mistä kaikki pitävät. Ja mikä parasta, kotona kokatessa saa mokailla ja tehdä juuri sellaisia ruokia, kuin mistä itse pitää välittämättä välttämättä siitä, mitä yleinen ajatus jotain tiettyä ruoka-ainetta kohtaan kenties on.

Kotona kokkaaminen tarjoaa myös loistavan vastapainon työn stressille, ja se antaa jokaiselle kotikokille mahdollisuuden loistaa omalla tavallaan – ja kannattaa muistaa, että kukaan ei ole kokki syntyessään, eli kokatessa oppii koko ajan uusia asioita, ja välillä myös saa yllättyä siitä, että aina kaikki ei todellakaan mene kuin Strömsössä, eli vaikka olisit tehnyt jonkin tietyn asian jo monta kertaa, ei se tarkoita että se aina onnistuu – ja se voi olla jopa niinkin arkinen asia kuin munien keittäminen, tai kakkupohjan tekeminen. Mutta jos sinulla ei ole kiirettä ja tarvikkeet ovat saatavilla, tee kuten kokkiohjelmissa, aloita alusta.

Stressin purkua ja yhdessäoloa

Jos keittiössä tai pihalla grillin äärellä oleminen on yhdessä oloa rennossa ilmapiirissä, voi tämä asetelma olla hyväksi myös tupakoitsijoille kokeilla sen tupakoinnin lopettamista, ehkä aluksi vaihtaen tupakan pois nikotiinipusseihin esim. https://fi.cigge.com/ verkkokaupasta, ja rennossa ilmapiirissä oppien, että et tarvitsekkaan sitä tupakkaa. Jostain on hyvä aloittaa – ja samalla lopettaa, kaksi asiaa yhtä aikaa.

Yleensäkin kotona ollessa on hyvä miettiä omaa kotiaan stressivapaana vyöhykkeenä, vaikkei sitä välttämättä olekaan, mutta jokaisella pitäisi olla sellainen oma soppensa kotona, jossa ollessa tuntuu hyvältä ja siinä on rauhallista olla, jopa vain omien ajatuksiensa kanssa.

Ja miksei perheen kanssa tai yksin voi viettää välillä iltaa katsellen suoratoiston kymmeniä kokkaus ja leipomisohjelmia – niistä voi löytyä kivoja ideoita, joista voi sitten muokata omaan makuun sopivaksi – ja kuten sanottua, jos joku menee pieleen, niin ei se maata kaada, vaan uudestaan vaan yrittämään.

Taloudellista ajattelua

Miksi sitten oikeasti kannattaa opetella kokkaamaan ja opetella tuntemaan erilaisia ruoka-aineita? Yksi iso syy monelle perheelle olisi jo se, että tekemällä kotona ruokaa ihan perusaineista ja suunnittelemalla ruoat etukäteen säästyisi iso määrä euroja vuodessa – jos niin haluaisi. Martat ovat esimerkkejä tässä, sillä heiltä löytyy netistä paljon oppaita oman talouden hallintaan ja ruokakulut, ruokatalous on yksi niistä isoista kuluista. Oletko sinä katsonut, kuinka paljon teillä menee kuukaudessa tai vuodessa ruokaan? Me olemme katsoneet, kiitos sen todellisuuden, että käytämme itse aika paljon tiettyjä kauppoja ruoan ostamiseen, joten siitä kertyvä tieto kattaa todella hyvin koko vuoden ruokalautastamme koostumuksen.

Joku voisi sanoa, että valmisruoat ovat edullisia, ja saattaahan se jossain tapauksesssa yksin asuvalle ollakin näin, mutta kotona kokatessa harvoin tehdään ruokaa vain yhdelle ruokailukerralle, ja pienellä suunnittelulla ja harjoittelulla samasta ruoasta voi saada erilaisilla variaatioilla ja lisäyksillä uutta syötävää moneksi päiväksi. Kuinka usein teillä käydään viikolla kaupassa?

Kuinka hyödyllinen tämä kirjoitus oli?

Klikkaa tähteä ja anna oma arvostelusi!

Keskiarvo 0 / 5. Arvostelut: 0

Ei vielä arvosteluja - ole sinä ensimmäinen!

Koska mielestäsi tämä oli hyödyllinen...

Seuraa meitä Facebookissa!

Vastaa