Kevään vihreät herkut

0
(0)

Keväällä kauppojen hyllyt täyttyvät tuoreista vihreistä kasviksista, kuten parsasta, pinaatista ja herneistä. Nämä kasvikset ovat täynnä vitamiineja ja mineraaleja, jotka auttavat kehoa puhdistumaan talven jäljiltä. Parasta on, että kevään kasvikset ovat monikäyttöisiä ja ne voi valmistaa monella eri tavalla.

Parsa on kevään herkku, joka sopii erinomaisesti grillattavaksi, paistettavaksi tai keitettäväksi. Voit valmistaa herkullisen parsasalaatin tai lisätä parsaa keittoihin ja pastoihin. Pinaatti on loistava lisä smoothieihin, salaattiin tai paistettuna kananmunien kanssa. Herneet sopivat hyvin wokkeihin, keittoihin tai ihan sellaisenaan naposteltavaksi.

Kesän värikäs runsaus

Kesällä on tarjolla laaja valikoima värikkäitä ja mehukkaita kasviksia, kuten tomaatteja, kurkkuja, kesäkurpitsoja ja paprikoita. Kesän kasvikset ovat parhaimmillaan raakoina tai kevyesti kypsennettyinä, jolloin ne säilyttävät raikkaan makunsa ja ravintoaineensa.

Tomaatti on monipuolinen kasvis, joka sopii niin salaatteihin, pastoihin, keittoihin kuin grilliruokiinkin. Kokeile esimerkiksi valmistaa raikas tomaatti-mozzarellasalaatti tai uunissa paahdettuja tomaatteja. Kurkku on loistava lisä salaattiin tai tzatzikiin, ja kesäkurpitsa sopii mainiosti grillattavaksi tai esimerkiksi kasvislasagneen.

Syksyn sadonkorjuun antimet

Syksy on sadonkorjuun aikaa, jolloin tarjolla on runsaasti juureksia, kaaleja ja sieniä. Nämä kasvikset ovat täynnä makua ja ravintoaineita, jotka tukevat kehon hyvinvointia pimeinä ja viileinä kuukausina.

Juurekset, kuten porkkanat, punajuuret ja lantut, ovat monikäyttöisiä ja ne voi paahtaa, soseuttaa tai keittää. Ne sopivat erinomaisesti keittoihin, patoihin ja laatikkoruokiin. Kaalit, kuten valkokaali, punakaali ja lehtikaali, ovat mainioita raaka-aineita wokkeihin, salaatteihin ja keittoihin. Sienet, kuten kantarellit ja suppilovahverot, antavat ruoille syvän ja täyteläisen maun. Kokeile valmistaa esimerkiksi herkullinen sienirisotto tai sienikastike.

Talven kestävät kasvikset

Talvella sesongissa ovat kestävät ja ravitsevat kasvikset, kuten juurekset, kaalit ja sipulit. Näistä kasviksista voi valmistaa monipuolisia ja lämmittäviä ruokia, jotka pitävät nälän loitolla ja antavat energiaa kylminä päivinä.

Juurekset, kuten peruna, lanttu ja palsternakka, ovat talven perusraaka-aineita, joista voi valmistaa esimerkiksi sosekeittoja, uunijuureksia ja laatikkoruokia. Kaalit, kuten keräkaali ja punakaali, ovat erinomaisia raaka-aineita esimerkiksi kaalikääryleisiin, kaalilaatikkoon tai kaalisalaattiin. Sipulit antavat ruoille makua ja aromia ja sopivat lähes jokaiseen talviruokaan.

Vitamiinien lähteet

  1. C-vitamiini: Sitrushedelmät, marjat, paprikat
  2. A-vitamiini: Porkkanat, bataatit, pinaatti
  3. D-vitamiini: Kala, maitotuotteet, auringonvalo
  4. E-vitamiini: Pähkinät, siemenet, vihreät lehtivihannekset
  5. K-vitamiini: Parsakaali, kaali, lehtikaali
  6. B-vitamiinit: Täysjyväviljat, liha, maitotuotteet

Käytännön vinkkejä sesonkikasvisten käyttöön

  1. Osta sesonkituotteita: Seuraa kauppojen tarjouksia ja hyödynnä paikallisten tuottajien myyntipisteitä.
  2. Säilytä oikein: Säilytä kasvikset oikein, jotta ne säilyvät tuoreina pidempään. Esimerkiksi juurekset ja perunat viihtyvät viileässä ja pimeässä.
  3. Kokeile uusia reseptejä: Etsi inspiraatiota uusista resepteistä ja kokeile rohkeasti uusia tapoja valmistaa tuttuja kasviksia.
  4. Esikäsittele ja pakasta: Jos sesonkikasviksia on paljon, voit esikäsitellä ja pakastaa niitä myöhempää käyttöä varten.

Kuinka hyödyllinen tämä kirjoitus oli?

Klikkaa tähteä ja anna oma arvostelusi!

Keskiarvo 0 / 5. Arvostelut: 0

Ei vielä arvosteluja - ole sinä ensimmäinen!

Koska mielestäsi tämä oli hyödyllinen...

Seuraa meitä Facebookissa!

Vastaa