Karitsapata paistipaloista

0
(0)

Ainekset

1,5-1,8 kg karitsan paistipaloja

1kg porkkanoita

1 nippu kevätsipulia

suolaa*

valko- ja mustapippuria rouhittuna myllystä, muutama kokonainen mustapippuri, kuivattua timjamia reilusti

2-3 kpl lihafondi

4-5 kpl laakerinlehti

vettä

1-2 dl punaviiniä

rasvaa paistoon

Ohjeet

Ota liha huoneenlämpöön noin 1-2h ennen paistoa. Siisti paistipalat kalvoista. Kuutioi liha.

Pese ja kuori porkkana, poista päätypalat ja lohko osiin.  Saa jäädä aika isoiksi paloiksi.

Huuhtaise kevätsipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi.

Paista lihapaloja tilkassa rasvaa, pienissä erissä, ja nosta pataan. Lisää vettä, fondit, porkkanat, pippurit ja muut mausteet. Myös kevätsipuli.

Kiehauta ja laita joukkoon punaviini. Sekoita hyvin ja jatka kypsennystä uunissa.

Paista kannellisessa padassa 150 asteessa keskitasolla 3-4 tuntia. Liha on pehmeää, ja liki sulaa suussa. Tarjoa perunamuusin tai keitettyjen perunoiden kera.

* suolaa on fondeissa reilusti, joten lisäsuola ei ole välttämätön.

Vinkit

Paistoin yhden erän lihaa padassa ja loppuja paistinpannulla. Täytin pataa samalla, kun paistoin lihoja toisella pannulla.

Vettä sen verran, että lihat ja muut peittyy, ja vesi tulee jopa vähän yli lihojen ja muiden.

Nestettä haihtuu paiston aikana.

Lihana oli tässä sekalainen määrä karitsan eri paistipaloja. Paahto-,ulko-, ja sisäpaistia.

karitsapata

Kuinka hyödyllinen tämä kirjoitus oli?

Klikkaa tähteä ja anna oma arvostelusi!

Keskiarvo 0 / 5. Arvostelut: 0

Ei vielä arvosteluja - ole sinä ensimmäinen!

Koska mielestäsi tämä oli hyödyllinen...

Seuraa meitä Facebookissa!

Vastaa