Ainekset:
400-500g kantarelleja (pakaste)
1pss eli 700g kypsiä Nevalan pariisinperunoita
suolaa
1 kpl kasvisfondi
1 prk eli 3,3 dl kuohukermaa
nokare voita tai muuta rasvaa
mustapippuria rouhittuna
valkopippuria rouhittuna
noin ½ nippua kevätsipulia silputtuna
tuoretta timjamia
Resepti
Sulata sienet ja pilko pieneksi. Paista kuivalla pannulla nestettä pois. Lisää nokare voita ja mausteet. Paahda hetki ja lisää perunat. Anna perunoiden saada hieman väriä ja lisää kerma. Sekoita ja anna kerman hieman keittää kasaan. Tarkista maku.

Vinkki
Sieniä ei tarvitse puristaa kuivaksi tai siivilöidä pakastuksen jälkeen tullutta nestettä pois. Sitä ei ole paljoa sulatuksen jälkeen ja pannu hoitaa ” kuivatuksen”.
Huomioitavaa! Käyttämäni kantarellit on ennen pakastusta esikäsitelty eli paahdettu neste pois kuivalla paistinpannulla, eli ei käytetty lainkaan rasvaa.


