Resepti
Kanapulliin:
700 g kanan jauhelihaa
100 g Filos anari-juustoa
½ pussia parmesaani juustoraastetta
1 kananmuna
suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
1½ rkl välimeren mausteseosta
½ dl korppujauhoa, pankojauhoa tai 2 viipaletta vaaleaa leipää pieniksi revittynä
2-3 valkosipulin kynttä pieneksi silputtuna
Murusta anari-juusto ja lisää kaikki muut tarveaineet.
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi.
Tee tasakokoisia kanapullia. Aseta ne leivinpaperin päälle vuokaan tai uunipellille.
Paista kanapullia 200 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes ovat kauniin vaaleanruskeita ja ehdottomasti täysin kypsiä.
Pinaattikastike:
2 rkl voita
1-2 valkosipulin kynttä pieneksi silpputtuna
5 dl kuohukermaa
½ pussia parmesaanijuustoraastetta
1 pussi Pirkka babypinaatti
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
*Maizena vaalea kastikesuuruste
Ohjeet
Sulata voi pannulla ja lisää valkosipuli. Kuullota hetki ja lisää sitten kerma ja juustoraaste. Kiehauta näitä noin 5 minuutin ajan. Lisää joukkoon pinaatti ja mausteet. Tarkista maku. Saosta kastiketta Maizenalla jos tarpeen.
Kaada kastike kanapullien päälle.
Tarjoa pastan, riisin tai perunan kera.
Juustona Parmareggion Parmigiano Reggiano parmesaanijuustoraaste 60 g pussi. 1 pussi riittää koko annokseen.