Kanakebab (2 tankoa)

0
(0)

Tarvitset

2,4 kg kanan jauhelihaa

4-5 tl mustapippuria

3 tl suolaa

4 tl juustokuminaa

3 tl  paprikajauhetta

4-5 tl  savupaprikaa

oliiviöljyä

foliota

vesi

Työvaiheet

Laita kanan jauheliha isoon astiaan. Itsellä käytössä pesuvati keittiön ruokakäyttöön. Lisää mausteet ja sekoita hyvin.  Tätä ei tarvitse vaivata 30 min kuten naudasta tehtyä.

Aseta 2-3 foliopalaa päällekkäin ja sivele päällimmäiseen oliviiöljyä. Näitä tarvitaan siis x2.

Jaa  kanamassa puoliksi ja muotoile tasaiseksi pötköksi folion päällä. Sivele kauttaaltaan oliiviöljyllä.  Rullaamalla kääri foliot tiukasti pötkön ympärille ja purista päädyt ensin pyörittäen ja sitten taita alle.

Ikea Koncis vuoka (isoin) ritilöineen ja pötköt ritilän päälle. Laita pohjalle vettä sen verran, että pohja peittyy.  Jos jotain valuu niin ei pala kiinni.

Pötköt 125*C uuniin keskitasolle ja  noin 2½-3h. Anna jäähtyä käärössään.

Siivuta juustohöylällä tai veitsellä ohuita siivuja.

Nauti sellaisenaan leivän päällä, salaatin kera, pitaleivässä yms. Lämmitä, paista, kylmänä.

** suolaa lukuunottamatta mausteet laitettiin aika kukkurallisina.

** Siivutettiin ja pakastettiin valtaosa. Arvioiden mitä menee kerralla.

Kuinka hyödyllinen tämä kirjoitus oli?

Klikkaa tähteä ja anna oma arvostelusi!

Keskiarvo 0 / 5. Arvostelut: 0

Ei vielä arvosteluja - ole sinä ensimmäinen!

Koska mielestäsi tämä oli hyödyllinen...

Seuraa meitä Facebookissa!

Vastaa