
Tarvitset
2,4 kg kanan jauhelihaa
4-5 tl mustapippuria
3 tl suolaa
4 tl juustokuminaa
3 tl paprikajauhetta
4-5 tl savupaprikaa
oliiviöljyä
foliota
vesi
Työvaiheet
Laita kanan jauheliha isoon astiaan. Itsellä käytössä pesuvati keittiön ruokakäyttöön. Lisää mausteet ja sekoita hyvin. Tätä ei tarvitse vaivata 30 min kuten naudasta tehtyä.
Aseta 2-3 foliopalaa päällekkäin ja sivele päällimmäiseen oliviiöljyä. Näitä tarvitaan siis x2.
Jaa kanamassa puoliksi ja muotoile tasaiseksi pötköksi folion päällä. Sivele kauttaaltaan oliiviöljyllä. Rullaamalla kääri foliot tiukasti pötkön ympärille ja purista päädyt ensin pyörittäen ja sitten taita alle.
Ikea Koncis vuoka (isoin) ritilöineen ja pötköt ritilän päälle. Laita pohjalle vettä sen verran, että pohja peittyy. Jos jotain valuu niin ei pala kiinni.

Pötköt 125*C uuniin keskitasolle ja noin 2½-3h. Anna jäähtyä käärössään.
Siivuta juustohöylällä tai veitsellä ohuita siivuja.
Nauti sellaisenaan leivän päällä, salaatin kera, pitaleivässä yms. Lämmitä, paista, kylmänä.
** suolaa lukuunottamatta mausteet laitettiin aika kukkurallisina.
** Siivutettiin ja pakastettiin valtaosa. Arvioiden mitä menee kerralla.