Kalavoileipäkakku

0
(0)

3 pkt Rostenin voileipäkakkuleipää

Kostutus

2x kalaliemikuutio

7-8 dl vettä

Kuumenna vesi ja  sekoita joukkoon kalaliemikuutiot. Huolehdi, että liukenevat veden joukkoon. Käytettäessä kannattaa sekoittaa aina välillä tätä seosta. Jäähdytä ennen käyttöä !

Täyte 1

5 prk tonnikalapaloja vedessä

1 puntti tilliä

1 prk eli 200g Arla Lempi Crème fraiche 28%

1 prk  eli 200g kermaviiliä

2 prk Creme Bonjour tuorejuusto makuna  yrttitarha

suolaa

valkopippuria myllystä

Valuta tonnikalat. Silppua tilli pieneksi silpuksi. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi. Lisää suolaa ja valkopippuria maun mukaan. Tarkista maku. Peitä kulho ja laita jääkaappiin odottamaan.

Täyte 2

10 kovaksi keitettyä kanamunaa

1 nippu kevätsipulin vihreä varsiosa

1 prk eli 200g Arla Lempi Crème fraiche 28%

3 prk Creme Bonjour tuorejuusto makuna ruohosipuli

n 150g smetanaa

suolaa

mustpippuria myllystä

Silppua kanamuna pieneksi. Onnistuu hyvin nopeasti ja kohtuullisen siististi kanamunaleikkurilla. Leikkaa kevätsipuli mahdollisimman ohuiksi renkaiksi.  Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi ja mausta. Tarkista maku  ja lisää mausteita tarpeen mukaan. Peitä ja laita jääkaappiin odottamaan.

Jätä leivistä ottamatta kantapalat. Leikkaa reunat pois.   Aseta leipäsiivuja vierekkäin 4 tai 4½.  Leikkaa reunoista tasaisesti, mikäli ei mahdu koko leveydeltä tarjottimelle.  Käytä näitä kuitenkin. Kostuta leipäsiivuja sudilla tai lusikkaa apuna käyttäen. Kannattaa kokeilla  pintaa paikoin. Varo ylikostuttamista. Myös täytteet tuo kosteutta. Lisää tasainen kerros täytettä 1 ja levitä hyvin reunoja myöten.  Lado toinen kerros leipää ja painele hieman. Kostuta ja laita täytettä 2, tasoita  täyte jälleen.  Toista tätä vuorotellen. Viimeinen kerros jää täytteistä vapaaksi. Kostuta myös päälimäinen leipäkerros.  Siisti  ja tasoita mikäli tarpeen.  Kelmuta  ja laita pieni paino päälle. Puinen leikkuulauta on hyvä tässä. Nosta jääkaappiin ja anna olla mielellään yön yli.

Pinnalle kuorrutteeksi

4 prk Creme Bonjour tuorejuusto  naturell

2-3 rkl smetanaa tms

Sekoita tuorejuusto  hyvin ja lisää hieman smetanaa tai vastaavaa, jotta saada hieman notkistettua.  Koostumuksen pitää olla helposti levitettävissä, mutta ei saa olla valuvaa. 

Levitä  tätä tasaisesti reunoille ja päälle. Itse aloitan reunoista. Nuolija, lusikka ja palettiveitsen tyylinen apuna.

Koristeluun

Tilliä, kylmäsavu- tai graaavilohta, kirsikkatomaatteja, kurkkua, lime tai sitruunaa, oliivia jne.

Koristele haluamallasi tavalla.

Muuta huomioitavaa

Leipää tässä kakussa oli sekaisin Rostenin  tummaa ja vaaleaa voileipäkakkuleipää. 2  tummaa ja 1 vaalea. Kaikkiaan 6 kerrosta leipää.  Viimeinen kerros oli  vähän molemmista koottua.

Tässä on käytetty 200g rasian tuorejuustoja.

Reunat ja muut jämät kuivattiin uunissa.

HUOM kerrosten välillä kannattaa vaihtaa pikkupalojen paikkoja niin tulee tukevampi kakku. Tämä on palapelin kokoamista.

Kuinka hyödyllinen tämä kirjoitus oli?

Klikkaa tähteä ja anna oma arvostelusi!

Keskiarvo 0 / 5. Arvostelut: 0

Ei vielä arvosteluja - ole sinä ensimmäinen!

Koska mielestäsi tämä oli hyödyllinen...

Seuraa meitä Facebookissa!

Vastaa