Hyvinvoivana kohti tulevaisuutta

0
(0)

Jokaiselle meille on annettu tämä yksi elämä, ja sen kulkemiseksi tämä yksi keho. Meille on myös annettu opastusta ja tietoa siitä, miten hoidamme itseämme, mieltämme ja kehoamme, jotta voisimme paremmin. Tämä artikkeli sisältää mainoslinkkejä Puhti-laboratiokokeiden palveluihin joiden kautta on mahdollista tehdä terveystarkastus tai tiettyjen aineiden mittaus tai vaikkapa tilata kaverille lahjakortti.

Voi paremmin

Jokainen meistä haluaa voida hyvin, mutta joskus on hyvä tietää itsestään enemmän myös ”sisältäpäin”, joskus nimittäin laboratoriokokeet antavat vastauksen kysymykseen, jonka olet esittänyt itsellesi jo monta kertaa aiemmin.

Testit kertovat jos sinun olisi esimerkiksi kiinnitettävä entistä enemmän huomiota liikkumiseen, ruokavalioon tai tiettyihin ravinteisiin, joita kehosi tarvitsee.

Puhti on myös palvelukokonaisuus, joka omien kotisivujen kautta tarjoaa asiakkaille käytännönläheistä tietoa ja opastusta parempaan hyvinvointiin.

Voit tilata testin, millä selvitetään oman elimistösi D-vitamiinin ja ferritiinin tilanne, tai tutkia oman kehosi raudanpuutteen tila, ferritiinin lisäksi voidaan tarkistaa CRP ja ottaa verenkuva.

Tieto auttaa löytämään syy ja seuraussuhteita

Jos tiedät nukkuvasi huonosti, tiedät sen seurauksena päivällä olevasi ärtyinen etkä jaksa keskittyä niin hyvin kuin silloin, jos olisit nukkunut hyvin. Mutta miksi et nukkunut hyvin? Jäikö mieltäsi painamaan joku stressaava asia, söitkö liian rasvaista ja liikaa illalla, vai onko makuuhuone liian kuuma, vai onko kyse jostain muusta? Tässä on yksi syy ja seuraussuhde, samanlainen kuin löytyy siitä, että jos et juo tarpeeksi päivässä, kehosi menee sen vuoksi eräänlaiseen säästötilaan, josta taas seuraa lisää asioita. Kehomme on monimutkainen kokonaisuus, joka kaikenlisäksi on meillä jokaisella erilainen.

Puhti.fi tarjoaa paljon tietoa artikkeleiden kautta myös uneen kuin terveelliseen ruokaan yksinkertaisen ja helpon aakkosellisen tietopakettiosionsa avulla.

Kasvissyönti on lisääntynyt

Kasvikset ovat tärkeä osa ruokavaliotamme, mutta kasvissyöjistä monet syövät valitettavan yksipuolisesti saatavilla olevia raaka-aineita, ja silloin saatta tiedostamattaan aiheuttaa omalle keholleen puutostilan. Puhti.fi tarjoaa myös kasvissyöjän ja vegaanin terveystarkastuksen. Kasvissyöjän terveystarkastus antaa monipuolisesti tietoa terveyteesi vaikuttavista tekijöistä ja auttaa sinua arvioimaan, onko ruokavaliosi riittävän monipuolinen. Mukana muun muassa B12-vitamiini, folaatti, D-vitamiini ja ferritiini.

Kaikki Puhti.fi palvelut ovat saatavilla ilman lääkärin lähetettä ja näytteidenotto tapahtuu Mehiläisen laboratioissa Suomen 75 eri toimipisteessä. Näytteenoton jälkeen testi analysoidaan Suomessa ja useimmiten tulokset ovat saataville jo seuraavana arkipäivänä selkeänä ja helppolukuisena raporttina.

Miten sinä jaksat omassa arjessasi?

On monia tekijöitä, jotka vaikuttavat siihen, miten energisiä olemme arjessa tai urheillessa ja minkälaiseksi terveytemme muodostuu tulevaisuudessa. Esimerkiksi vitamiinitasot ja rauta-arvot voivat vaikuttaa siihen, miten jaksamme. Kolesteroliarvot ja verensokeri vaikuttavat terveyteemme, vaikka näiden vaikutus ei välittömästi tunnukaan. Siksi Puhti-terveystarkastus on hyvä tapa selvittää, miten oma keho jaksaa ja mihin oman terveyden ylläpito kannattaa suunnata.

Lukemalla ja kuuntelemalla voi oppia omasta kehostaan

Lukemalla voi saada lisäoppia ja neuvoja siihen, miten sitä omaa kehoaan voi kuunnella. Tiedämme, että meidän tulisi syödä monipuolisesti ja tasaisesti, sekä juotava päivittäin. Tiedämme myös, että kehomme ja mielemme tarvitsevat unta toimiakseen. Tiedämme myös että treenaaminen on kehollemme hyväksi, mutta niin on myös lepopäivät, ja jopa päivittäiset pienet hiljentymishetket. Puhti.fi kotisivut tarjoavat lisää luettavaa blogi-osiossa, mistä löytyy tekstejä vaikkapa rauden imeytymisestä ja juoksemisen aloittamisesta, tai yli 50-vuotiaiden testeistä. Artikkeleissa on sisältöä myös pääkopasta, eli tunteista ja omasta mielialasta – monesti me itse tiedämme kyllä, mitä meidän pitäisi tehdä, mutta syystä tai toisesta emme kuitenkaan tee niin – mitäpä, jos tekisit hyvinvointitestin? Puhdin suosituin testipaketti, Puhti-terveystarkastus sisältää 30 eri mittaria, jotka antavat sinulle monipuolisesti tietoa siitä, miten elimistösi voi. Mukana mm. täydellinen verenkuva, kolesterolit, verensokeri, D-vitamiini, ferritiini, tulehdustila sekä kilpirauhasen, maksan ja munuaisten toimintaa heijastelevat tutkimukset. Testeissä on erikseen omat testinsä miehille ja naisille, sillä vaikka monessa asiassa tasa-arvo on tärkeätä, ovat miehen ja naisen kehot erilaiset, ja siksi myös testit ovat erilaiset. Naisen laaja terveystarkastus on suunnattu sinulle, kun haluat tietää laajemmin oman kehosi hyvinvoinnista. Terveystarkastus auttaa sinua tarkistamaan, miten elimistösi voi ja tekemään parempia valintoja terveytesi edistämiseksi. Mukana yli 30 testiä, mukaan lukien kolesterolit, verensokeri, D- ja B12-vitamiinit, ferritiini ja natrium.

Kuinka hyödyllinen tämä kirjoitus oli?

Klikkaa tähteä ja anna oma arvostelusi!

Keskiarvo 0 / 5. Arvostelut: 0

Ei vielä arvosteluja - ole sinä ensimmäinen!

Koska mielestäsi tämä oli hyödyllinen...

Seuraa meitä Facebookissa!

Vastaa