Ainekset
2 kpl
6 dl kylmää vettä
1 pss kuivahiivaa (11g)
1-2 tl suolaa
10 dl vehnäjauhoja + 1 rkl leipien päälle
Resepti
1. Sekoita vesi ja kuivahiiva
2. Lisää suola ja sekoita joukkoon
3. Lisää jauhot nopeasti sekoittaen 2-3 erässä.
4 .Suojaa vuoat leivinpaperilla tms mikäli tarpeen
5. Jaa taikina kahteen vuokaan, Nosta nuolijalla vuokiin
6. Ripottele pinnalle vähän jauhoa
7. Suojaa leivinpaperilla ja sitten pyyhe päälle
8. Anna kohota huoneenlämmössä vähintään 4h – yön yli
9. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 40-45 minuuttia
Huomioitavaa

Valmis leipä on reunoilta rapsakka ja ihanan pehmeä ja ilmava sisus. Pelkkä rasva riitti tämän kanssa nautittavaksi. Taikina on tosiaan nopea valmistaa. Ei ehtinyt edes kuvata.
Käytetty 2 kpl Heirolin pinnoitettu leipävuoka 2l. Kohoaa tässä aivan täyteen. 2 kpl 2½l olisi tähän annokseen parempi.
Vinkki
Tee taikina illalla ja aamulla leivät uuniin.