Gluteenittomat karpalo-cashewsämpylät 18 kpl

0
(0)

Ainesosat

1l vettä

1pss kuivahiivaa

3 tl suolaa

3-4 rkl hienosokeria

3 dl kaurajauhoa

3dl kaurahiutale

noin 1dl ja reilu kuivattua karpaloa

noin  2dl karpalo-cashew sekoitusta

1 dl rypsiöljyä

 noin 8-10 dl vaalea gl jauhoseos (Pirkka)

Valmistusohje

Rouhi cashew ja karpalot hieman pienemmäksi.

Laita kulhoon kaikki muut kuivat aineet paitsi vaalea gl jauhoseos ja öljy.  Sekoita nämä kulhossa olevat hyvin.  Lisää joukkoon 42 asteinen vesi ja sekoita jälleen hyvin.

Lisää öljy ja sekoita joukkoon. Lisää nyt vaaleaa jauhoseosta pari dl kerrallaan.  Seos jää aika löysäksi, mutta irtoaa kulhosta, eikä jätä reunoille mitään. Koostumus saattaa näyttää jopa hieman öljyiseltä, mutta se ei haittaa.

Muotoilussa oli itsellä apuna kertakäyttökäsineet.

Pyöritä ja muoteile sämpylöiksi pellille, jossa on leivinpaperia. Halutessasi ripottele pinnalle hieman kaurahiutaleita.

Peitä liinalla ja kohota noin 30 min.

Paista  uunin keskitasolla 225°C noin 20 min.

Kuinka hyödyllinen tämä kirjoitus oli?

Klikkaa tähteä ja anna oma arvostelusi!

Keskiarvo 0 / 5. Arvostelut: 0

Ei vielä arvosteluja - ole sinä ensimmäinen!

Koska mielestäsi tämä oli hyödyllinen...

Seuraa meitä Facebookissa!

Vastaa