
Ainesosat
1l vettä
1pss kuivahiivaa
3 tl suolaa
3-4 rkl hienosokeria
3 dl kaurajauhoa
3dl kaurahiutale
noin 1dl ja reilu kuivattua karpaloa
noin 2dl karpalo-cashew sekoitusta
1 dl rypsiöljyä
noin 8-10 dl vaalea gl jauhoseos (Pirkka)

Valmistusohje
Rouhi cashew ja karpalot hieman pienemmäksi.
Laita kulhoon kaikki muut kuivat aineet paitsi vaalea gl jauhoseos ja öljy. Sekoita nämä kulhossa olevat hyvin. Lisää joukkoon 42 asteinen vesi ja sekoita jälleen hyvin.
Lisää öljy ja sekoita joukkoon. Lisää nyt vaaleaa jauhoseosta pari dl kerrallaan. Seos jää aika löysäksi, mutta irtoaa kulhosta, eikä jätä reunoille mitään. Koostumus saattaa näyttää jopa hieman öljyiseltä, mutta se ei haittaa.
Muotoilussa oli itsellä apuna kertakäyttökäsineet.
Pyöritä ja muoteile sämpylöiksi pellille, jossa on leivinpaperia. Halutessasi ripottele pinnalle hieman kaurahiutaleita.
Peitä liinalla ja kohota noin 30 min.
Paista uunin keskitasolla 225°C noin 20 min.
