Gluteeniton piparitaikina

0
(0)

Gluteeeniton piparitaikina (noin 50 piparia)

Ainekset

125g Pirkka leivontamargariini laktoositon
1dl sokeria

3/4dl siirappia

1tl inkivääriä        
1tl jauhettua kardemummaa
1/2tl jauhettua neilikkaa
1½tl  jauhettua kanelia


1 kananmuna

2dl Pirkka gluteeniton kaurajauho
3dl Pirkka vaalea gluteeniton jauhoseos
1tl soodaa

Lisäksi:

Jauhoja leivontavaiheeseen Pirkka vaalea + elmukelmua.

Teko-ohjeet

Laita kattilaan margariini, siirappi, sokeri  mausteet.  Kiehauta ja anna jäähtyä.

Sekoita kulhossa jauhot + sooda.

Kun siirappimassa on jäähtynyt, niin lisää kananmuna ja sekoita. Lisää tämän jälkeen jauhot ja jälleen sekoita hyvin. Taikinan tulee olla tasainen.

Kumoa taikina elmukelmun päälle ja paketoi hyvin. Nosta jääkaappiin ja anna olla yön yli.

Kauli jauhojen avulla levyksi ja  tee muoteilla pipareita.

Paista 200°C 5-7 minuuttia.

**Jaoin taikinan kahteen osaan ennen leipomista. Helpottaa käsittelyä, kun ei lämpene liikaa.  Pidä muu taikina jääkapissa leipomisen ajan. Tämän määrän leivoin kolmessa osassa. Ensin ½ ja ½ ja lopulta yhdistin molemmat pienet jämäpalat.

** käyttämäni teelusikka poikkeaa normaalikoosta, ja on siis hieman suurempi. Käyttäessäsi normaalia kahvilusikkaa niin lisää ½tl jokaiseen.

Kuinka hyödyllinen tämä kirjoitus oli?

Klikkaa tähteä ja anna oma arvostelusi!

Keskiarvo 0 / 5. Arvostelut: 0

Ei vielä arvosteluja - ole sinä ensimmäinen!

Koska mielestäsi tämä oli hyödyllinen...

Seuraa meitä Facebookissa!

Vastaa