Gluteeeniton piparitaikina (noin 50 piparia)
Ainekset
125g Pirkka leivontamargariini laktoositon
1dl sokeria
3/4dl siirappia
1tl inkivääriä
1tl jauhettua kardemummaa
1/2tl jauhettua neilikkaa
1½tl jauhettua kanelia
1 kananmuna
2dl Pirkka gluteeniton kaurajauho
3dl Pirkka vaalea gluteeniton jauhoseos
1tl soodaa
Lisäksi:
Jauhoja leivontavaiheeseen Pirkka vaalea + elmukelmua.
Teko-ohjeet
Laita kattilaan margariini, siirappi, sokeri mausteet. Kiehauta ja anna jäähtyä.
Sekoita kulhossa jauhot + sooda.
Kun siirappimassa on jäähtynyt, niin lisää kananmuna ja sekoita. Lisää tämän jälkeen jauhot ja jälleen sekoita hyvin. Taikinan tulee olla tasainen.
Kumoa taikina elmukelmun päälle ja paketoi hyvin. Nosta jääkaappiin ja anna olla yön yli.
Kauli jauhojen avulla levyksi ja tee muoteilla pipareita.
Paista 200°C 5-7 minuuttia.
**Jaoin taikinan kahteen osaan ennen leipomista. Helpottaa käsittelyä, kun ei lämpene liikaa. Pidä muu taikina jääkapissa leipomisen ajan. Tämän määrän leivoin kolmessa osassa. Ensin ½ ja ½ ja lopulta yhdistin molemmat pienet jämäpalat.
** käyttämäni teelusikka poikkeaa normaalikoosta, ja on siis hieman suurempi. Käyttäessäsi normaalia kahvilusikkaa niin lisää ½tl jokaiseen.