Esikiehautetut uudet perunat

0
(0)

Teimme ohjeen useamman kuvan kera. 

Valitse tähän kiinteä perunalajike.  Oma suosikki on Annabelle. Siikli on myös yksi suosittu lajike tähän.

Pienemmät perunat keitetään sen noin 3 minuuttia. Isommat 5 minuuttia. Valitse keittoerään aina mahdollisimman samankokoisia perunoita.

1. Putsaa perunat ja laita kylmään veteen.

2. Erottele tilli. Tillin varret ja lehdet.

3. Keitä vesi, lisää suolaa ja tillin varret.

4. Käytä apuna reikäkauhaa ja metallikulhoa tai vastaavaa. Ota tasakokoisia perunoita 7-10 kpl suunnilleen. Näitä keitetään erissä, kun isompi määrä.

5. Lisää perunoita kiehuvaan veteen. Käytä reikäkauhaa apuna. Keitä perunoita 3-5 minuuttia. Koosta riippuen. Aika lasketaan, kun vesi alkaa uudelleen kiehua.

6. Siirrä kattilasta esikiehautetut perunat kylmään veteen jäähtymään.

7. Nosta perunat esimerkiksi pyyhkeen päälle ja kuivaa toisen pyyhkeen avulla.

8. Pussita perunat minigrip pusseihin kerta-annos määrinä. Vakumointi toimii myös loistavasti. Lisää halutessasi muutama tillin lehti. Huomioi, että pusseihin tulee laittaa samankokoisia perunoita. Pakasta.

9. Kun haluat käyttää perunoita, niin jäisinä suoraan kiehuvaan suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsiksi. Perunan koko sanelee jälleen keittoaikaa. Tämä loppu on, kuten normaalistikin keittäisit perunaa. Kokeile tikulla kypsyyttä. Varo ylikeittämästä. Voit myös höyryttää perunat kypsiksi. Tässäkin suoraan pakastimesta höyrytykseen. Tämä vie hieman kauemmin aikaa, mutta lopputulos parempi. Lopuksi nosta tarjolle.

10. Nauti eri kalojen kera. Muun muassa graavikalat, sillien, äyriäisten ja muiden herkkujen kera.

Lopuksi

Kun teet isomman erän, niin hyviä apuvälineitä on 2-3 ämpäriä, pesuvati, metallinen kulho ja reikäkauha.

Vinkki tuotteesta HBO Nordicalta:

Tyhjiöpakkauslaite

Sous Vide -menetelmällä saat lihaa, joka on täydellisessä lämpötilassa koko ajan. Lihan suojaamiseksi vedeltä ja sen luonnollisen maun säilyttämiseksi liha pakataan tyhjiöpakkaukseen, usein marinoinnin jälkeen.

Kuinka hyödyllinen tämä kirjoitus oli?

Klikkaa tähteä ja anna oma arvostelusi!

Keskiarvo 0 / 5. Arvostelut: 0

Ei vielä arvosteluja - ole sinä ensimmäinen!

Koska mielestäsi tämä oli hyödyllinen...

Seuraa meitä Facebookissa!

Vastaa