Bulgarialainen moussaka mix

0
(0)

Bulgarialainen moussaka mix

600g kanan/possun jauhelihaa

2 prk Mutti tomaattimurskaa

2  pieni prk tomaattipyre

1 dl kevätsipulisilppua

2 kpl munakoisoa

n. 10 isoa perunaa Annabelle

1-2 dl oliiviölyä

suolaa

mustapippuria rouhittuna

1 rkl kuivattua timjamia

1 rkl kuivattua oreganoa

valkopippuria rouhittuna

2 rkl paprikajauhetta

1-2 rkl kanelia

sokeria

Kuorrute

600g kreikkalainen jogurtti

6 rkl vehnäjauhoa tai gluteeniton jauhoseos

3 kanamunaa

suolaa*

1 pss  eli noin 150g juuustoraastetta  Goudaa esim.

Ohjeet

Paista jauheliha osassa oliiviölyä ja mausta jo tässä välissä osalla mausteista eli suolaa, mustapippuria ja valkopippuria. Laita kevätsipulia joukkoon ja kääntele hetki. Lisää joukkoon paistumaan  pestyt ja kuutioidut munakoisot.  Mausta yrtein ja lisää tomaattipyree, pieni sokeri  ja tomaattimurska. Purkit kannattaa huuhtaista pienellä vedellä  ja laittaa jauhiksen joukkoon. Lisää loput oliiviöljystä.

Lisää joukkoon erissä kuoritut ja kuutioidut perunat. Kääntele ja anna kypsyä hetken aikaa eli noin 5 minuuttia. Lisää loput mausteet.

Kumoa uunivuokaan ja sekoita vielä kertalleen.  Massan pitää olla kosteaa, mutta ei liian nestemäinen kuitenkaan.  Paista 180*C noin 30-40 min.

Valmista kuorrute. Sekoita jogurtin joukkoon jauhot, kananmunat ja suola.  Levitä massa tasaisesti vuokaan. Lisää juustoraaste. Paista  vielä noin 15-20 min.  Anna vetäytyä hetki.

Itsellä käytössä iso wokkipannu mihin mahtui tämä kaikki. Mikäli käytössäsi on pienempi paistoastia niin tee erissä ja sekoit lopuksi uunivuoassa. 

Tämä on tosiaan vähän mix versio, koska joukossa munakoiso. Onnistuu myös ilman sitä.

Uunivuokana Ikean Koncis 40x32cm

Kiinnostunut Bulgariasta? Lue: Bulgarianlomat.fi

Kuinka hyödyllinen tämä kirjoitus oli?

Klikkaa tähteä ja anna oma arvostelusi!

Keskiarvo 0 / 5. Arvostelut: 0

Ei vielä arvosteluja - ole sinä ensimmäinen!

Koska mielestäsi tämä oli hyödyllinen...

Seuraa meitä Facebookissa!

Vastaa