Bulgarialainen moussaka mix
600g kanan/possun jauhelihaa
2 prk Mutti tomaattimurskaa
2 pieni prk tomaattipyre
1 dl kevätsipulisilppua
2 kpl munakoisoa
n. 10 isoa perunaa Annabelle
1-2 dl oliiviölyä
suolaa
mustapippuria rouhittuna
1 rkl kuivattua timjamia
1 rkl kuivattua oreganoa
valkopippuria rouhittuna
2 rkl paprikajauhetta
1-2 rkl kanelia
sokeria
Kuorrute
600g kreikkalainen jogurtti
6 rkl vehnäjauhoa tai gluteeniton jauhoseos
3 kanamunaa
suolaa*
1 pss eli noin 150g juuustoraastetta Goudaa esim.
Ohjeet
Paista jauheliha osassa oliiviölyä ja mausta jo tässä välissä osalla mausteista eli suolaa, mustapippuria ja valkopippuria. Laita kevätsipulia joukkoon ja kääntele hetki. Lisää joukkoon paistumaan pestyt ja kuutioidut munakoisot. Mausta yrtein ja lisää tomaattipyree, pieni sokeri ja tomaattimurska. Purkit kannattaa huuhtaista pienellä vedellä ja laittaa jauhiksen joukkoon. Lisää loput oliiviöljystä.
Lisää joukkoon erissä kuoritut ja kuutioidut perunat. Kääntele ja anna kypsyä hetken aikaa eli noin 5 minuuttia. Lisää loput mausteet.
Kumoa uunivuokaan ja sekoita vielä kertalleen. Massan pitää olla kosteaa, mutta ei liian nestemäinen kuitenkaan. Paista 180*C noin 30-40 min.
Valmista kuorrute. Sekoita jogurtin joukkoon jauhot, kananmunat ja suola. Levitä massa tasaisesti vuokaan. Lisää juustoraaste. Paista vielä noin 15-20 min. Anna vetäytyä hetki.
Itsellä käytössä iso wokkipannu mihin mahtui tämä kaikki. Mikäli käytössäsi on pienempi paistoastia niin tee erissä ja sekoit lopuksi uunivuoassa.
Tämä on tosiaan vähän mix versio, koska joukossa munakoiso. Onnistuu myös ilman sitä.
Uunivuokana Ikean Koncis 40x32cm
Kiinnostunut Bulgariasta? Lue: Bulgarianlomat.fi