–Kalan terveyshyötyjä ovat muun muassa kalsium, jodi, proteiini ja vitamiinit. Planetaarisesta näkökulmasta kalan käytön lisääminen hyödyttää sekä yksilön terveyttä että ympäristöä. Kalan syöminen pidentää elinikää ja vähentää sairauksia ja lisäksi … Lue lisää
Ainekset: 200-250 g kypsää lohta 100 – 120 g smetanaa 3-4 rkl kevätsipulia valkopippuria myllystä muutama kierros suolaa tarvittaessa Resepti: Revi lohi pieneksi. Lisää joukkoon smetana, mausteet ja ohuiksi renkaiksi … Lue lisää
Ainekset 8 keitettyä perunaa (Annabelle) 1 tuore kurkku 1 tillinippu 1 kevätsipuli suolaa musta- ja valkopippurirouhetta oliiviöljyä reilusti keitettyä kanamunaa Resepti Pese perunat hyvin ja keitä kypsiksi. Jäähdytä. Paras olisi … Lue lisää
Ainekset Kastikkeeseen Ohjeet Huuhtaise salaatti ja kuivaa. Salaattilinko on kätevä. Jokunen vesipisara on ok. Keitä kananmunat haluamaasi kypsyyteen. Jäähdytä ja kuori Revi salaatti kulhoon. Pilko joukkoon kanamunia. Lisää joukkoon tillisilppua … Lue lisää
Ainekset Ohjeet Poista lohifileistä ruodot jos tarpeen. Siisti samalla pois rasvareunat mikäli tarpeen. Eli ne valkoiset kohdat. Aseta lohifileet vierekkäin. Ripottele päälle merisuolaa tasaisesti ja sitten hienoa sokeria. Merisuolaa menee … Lue lisää
Ruokabloggaaminen vaatii laadukkaita työvälineitä kameroista valaistukseen ja keittiötarvikkeisiin. Hankintojen rahoittamiseen löytyy useita vaihtoehtoja. Kulutusluotot, osamaksut ja säästäminen ovat perinteisiä tapoja rahoittaa välinehankintoja. Bloggaamisesta saatavat tulot voivat myös auttaa kattamaan kustannuksia. Järkevällä suunnittelulla ja eri rahoitusvaihtoehtojen vertailulla löydät juuri sinulle sopivan tavan toteuttaa hankinnat.
Suomalaiset ruokainnovaattorit kehittelevät taas herkkuja ruokakauppojen hyllyille, kun Suomalainen menestysresepti jatkuu uusin jaksoin. Viime kaudella voiton vei ilmiömäiseen suosioon noussut Erika Poussan keksitaikina. Jyrki Sukulan juontama uusi kausi alkaa ke … Lue lisää
Suomalaisuuden merkitys on kasvavissa määrin tärkeää kotimaisille kuluttajille, ja sen tärkeys näkyykin kuluttajien tekemissä tuotevalinnoissa. Kotimaisuuden merkitys korostuu erityisesti maito- ja lihatuotteita ostettaessa. Kotimaistakin lihaa ostettaessa eläinten kasvuolosuhteet sekä antibioottien … Lue lisää
Syksy alkaa uusia makuja maistellen, kun Fazer Leipomoiden uutuudet saapuvat kauppoihin. Valikoimaan saadaan uusi pehmoinen rieskanen ja Reilu-tuoteperheen tuttujen kestosuosikkien rinnalle uusi moniviljaleipä. Herkkuhetkissä matkataan Italian makumaailmaan ja maistellaan kausimunkkeja. … Lue lisää
Testissä kaksi eri merkkistä veistä ja muun muassa lohen siivutukseen sopivat. Ylempi veitsi on Arcos 29 cm lohi/siivutusveitsi, ovaalihiottu. Alempi on Victorinox 30 cm lohi/siivutusveitsi ja ovaalihiottu. Tuo veitsien vain … Lue lisää
Suomalainen innovaatio hapankorppu tunnetaan maailmalla “Finn Crispinä” ja trendikkäänä terveellisenä tuotteena. Finn Crisp -hapankorppu esiteltiin ensimmäisen kerran Helsingin olympialaisissa vuonna 1952, ja sittemmin tuotteesta on tullut yksi laajimmin maailmalla levinneistä … Lue lisää
Katkarapuskagen on rakastettu klassikkoruoka. Tällä kertaa se tarjoillaan piirakan muodossa, salaattiin yhdistettynä. Näyttävä herkku sopii täydellisesti vaikka loppukesän juhliin. Skagen, skagenröra, katkarapuskagen. Rakkaalla lapsella on monta nimeä, mutta ne tarkoittavat … Lue lisää
Keväällä kauppojen hyllyt täyttyvät tuoreista vihreistä kasviksista, kuten parsasta, pinaatista ja herneistä. Nämä kasvikset ovat täynnä vitamiineja ja mineraaleja, jotka auttavat kehoa puhdistumaan talven jäljiltä. Parasta on, että kevään kasvikset … Lue lisää
Aasialainen broilerin valmistus Aasialaisessa keittiössä broileri saa herkullisen maun erilaisten mausteiden, kuten soijakastikkeen, inkiväärin, valkosipulin ja chilihiutaleiden avulla. Aasialaiset broilerireseptit ovat usein nopeita ja helppoja valmistaa, ja ne sopivat mainiosti … Lue lisää
Broilerin ravintoarvot Broilerinliha on erinomainen proteiinin lähde, ja siinä on vähän rasvaa. Se sisältää runsaasti B-vitamiineja, erityisesti B3- ja B6-vitamiineja, sekä fosforia, seleeniä ja sinkkiä. Lisäksi broilerin rasvahapot koostuvat pääasiassa … Lue lisää
Broilerin terveysedut Broileri on hyvä proteiinin lähde ja sen sisältämä rasva on suurimmaksi osaksi terveellistä, yksittäis- ja monityydyttämätöntä rasvaa. Lisäksi broileri sisältää useita vitamiineja, kuten B3-, B6- ja B12-vitamiineja, sekä … Lue lisää
Tonnikalapasta: Helppo arkiruoka Tonnikalapasta on nopea ja helppo arkiruoka, joka valmistuu vaivattomasti jopa kiireisimpänäkin päivänä. Perinteisesti tämä ruoka koostuu spagetista, tonnikalasta, tomaattikastikkeesta ja mausteista, kuten valkosipulista, basilikasta ja chilistä. Tonnikalapastaa … Lue lisää
Janssoninkiusaus: Klassikko ruotsalaista alkuperää Janssoninkiusaus on ruotsalainen perinneruoka, joka on löytänyt tiensä myös suomalaiseen ruokakulttuuriin. Tämä perunasta, sipulista ja anjoviksesta (tai suolakalasta) valmistettu uuniruoka on sydämellinen ja täyttävä ateria, joka … Lue lisää
Nachopelti, eli nachos-juustokastike-yhdistelmä, on kansainvälisesti tunnettu herkku, joka on löytänyt tiensä myös suomalaisten ruokapöytiin. Sen suosio johtuu paitsi mausta, myös siitä, että se on helppo ja nopea valmistaa, ja sopii … Lue lisää
Outlet-myymälät ovat suosittu ostospaikka monille suomalaisille. Nämä myymälät tarjoavat usein merkkituotteita alennettuun hintaan, houkutellen sekä säästäväisiä että laatutietoisia kuluttajia. Outlet-myymälöistä ja tehtaanmyymälöistä löytyy usein laaja valikoima tuotteita, joita ei ole … Lue lisää
Kyllä vain otamme tämän aiheen jo nyt. Vinkit ovat jo nyt ajankohtaisia. Jaksottaminen alkaa nyt. Joulun jaksottaminen jaksamiseen ja säästämiseen Jouluruokien teon ja oston voi jaksottaa. Tämä säästää omaa jaksamista ja … Lue lisää
Kalaa voi grillata sekä kokonaisena että fileinä. Näillä nikseillä kala ei tartu grilliin – eikä siitä tule ylikypsää! Grillaaminen on mainio tapa valmistaa kalaa, ja grillattavaksi sopivat monet kalalajit joko … Lue lisää
Valinta broilerikeiton ja broilerivuoan välillä riippuu monista tekijöistä, kuten ruokavalion mieltymyksistä, ajankäytöstä ja halusta valmistaa tiettyä ruokaa. Tässä on joitakin seikkoja, jotka voivat auttaa sinua tekemään päätöksen: Broilerikeitto Broilerivuoka Lopulta … Lue lisää
Muurikkapannussa tai grillin levyllä voi mainiosti grillata myös kalaa! Valmista juhannusjuhliin tai kesätarjottavaksi pintapaahdettua lohta – se vie kielen mennessään. Juhannuksena herkutellaan pitkän kaavan mukaan – ja toivottavasti aurinkoisessa säässä! … Lue lisää
Keittiötarvikkeiden ja välineiden tuntemus on ensimmäinen askel kohti onnistunutta kotikokkailua. Varusta keittiösi perusvälineillä, kuten veitsillä, leikkuulaudoilla, kattiloilla ja paistinpannuilla. Lisäksi hanki mittakuppeja, vispilä, sekoitusastia ja paistolämpömittari. Laadukkaat välineet tekevät kokkaamisesta helpompaa ja nautinnollisempaa.
2. Ruokaostokset ja säilytys
Ennen kuin aloitat kokkailun, tee huolelliset ruokaostokset. Suunnittele ateriasi etukäteen ja listaa tarvittavat ainekset. Muista tarkistaa ruokakaapit ja jääkaappi, jotta vältät turhat ostokset. Säilytä elintarvikkeet oikein, ja pidä huoli viimeisten käyttöpäivämäärien tarkistamisesta.
3. Raaka-aineiden valinta
Laadukkaat raaka-aineet ovat herkullisen ruoan perusta. Valitse tuoreita kasviksia, lihaa ja kalaa. Kokeile myös paikallisia ja kauden mukaisia tuotteita, jotka ovat usein maukkaimpia ja edullisempia.
4. Ruokareseptien lukeminen
Opi lukemaan ruokareseptejä oikein ennen niiden valmistamista. Seuraa ohjeita tarkasti, ja varmista, että ymmärrät kaikki vaiheet. Tunnista reseptin käsitteet, kuten paistaminen, keittäminen, kuullottaminen ja gratinointi.
5. Leikkaus- ja valmistustekniikat
Opi perusleikkaus- ja valmistustekniikat, kuten kuutiointi, suikaloiminen, hienontaminen ja rouhiminen. Näitä taitoja käyttämällä ruoanvalmistus sujuu nopeammin ja helpommin.
6. Mausteet ja yrtit
Opi käyttämään erilaisia mausteita ja yrttejä ruoan maustamisessa. Pieni ripaus oikeanlaista maustetta voi nostaa aterian makuelämyksen aivan uudelle tasolle.
7. Ajanhallinta keittiössä
Tee ajanhallinnasta keittiössä taito. Suunnittele ruoanlaitto etukäteen, ja valmista osa ruoista etukäteen valmistettavista aineksista. Käytä aika tehokkaasti, jotta saat kaikki ruoat valmiiksi samanaikaisesti.
8. Keittotaidon perusteet
Opettele valmistamaan erilaisia kastikkeita ja lisukkeita, jotka täydentävät pääruoat. Kastikkeet voivat olla kermaisia, tomaattisia, hunajaisia tai vaikkapa tulisia. Lisukkeet kuten salaatit ja kasvislisukkeet tuovat vaihtelua aterioihin.
9. Kastikkeet ja lisukkeet
Opettele valmistamaan erilaisia kastikkeita ja lisukkeita, jotka täydentävät pääruoat. Kastikkeet voivat olla kermaisia, tomaattisia, hunajaisia tai vaikkapa tulisia. Lisukkeet kuten salaatit ja kasvislisukkeet tuovat vaihtelua aterioihin.
10. Makeat herkut
Kotikokkauksessa ei kannata unohtaa makeita herkkuja. Opettele valmistamaan erilaisia jälkiruokia, leivonnaisia ja makeita välipaloja. Kokeile erilaisia reseptejä, kunnes löydät omat suosikkisi.
11. Oma luovuus ja kokeilut
Lopulta kotikokkauksen alkeet kiteytyvät omaan luovuuteen ja kokeiluihin. Älä pelkää tehdä muutoksia resepteihin tai yhdistää erilaisia makuja. Onnistuneet kokeilut voivat johtaa aivan uusiin ruokaherkkuihin.