Tervetuloa

Pikalinkit: RESEPTIT | ARTIKKELIT | TIEDOTTEET | Kaikki julkaisut

Nachopelti

Nachopelti 600-800g  vähärasvaista jauhelihaa 1 tetra papuja tomaattikastikkeessa nachoja (maissilastuja) mausteita( mustapippuri yms oman maun mukaan) *Pirkka juustodippi *Smetana/Creme frainche juustoraastetta 400-500g (meillä ollut mm Emmental+ Mozzarella) Ruskista jauheliha. Lisää … Lue lisää

Gluteenittomat porkkanaletut

5dl vettä 2 kanamunaa 2 dl gluteenitonta kaurajauho ½ dl gluteeniton  riisijauho 3-4 rkl öljyä 1tl suolaa valko- tai mustapippuria ripaus halutessasi 3dl porkkanaraastetta paistamiseen voita, margariinia tai öljyä Sekoita … Lue lisää

Moussaka

700g naudan jauhelihaa 8-10 keskikokoista perunaa 1x lihafondi 1x 500g tetra tomaattimurska 1 iso purkki Dolmio valkokastike 1pss (200-250g) Emmental juustoraaste 3x munakoiso suolaa, mustapippuria, oliiviöljyä, timjami, kanelia n. 2rkl … Lue lisää

Savulohisalaatti perunalla

½ filee savustettua lohta 6 keitettyä perunaa 1 rasia kirsikkatomaattia ½ tuore kurkku 1 friseesalaatti 4 kovaksi keitettyä kananmunaa 1 tillipuntti oliiviöljyä mustapippuria *suolaa Tässä salaatissa kaikki revitään tai kuutioidaan … Lue lisää

Oreopallot suklaakuorrutteella

400g Oreo keksejä 200g tuorejuustoa 350g suklaata Murskaa keksit todella hienoksi  jauheeksi täytteineen.Ota sivuun keksimurskaa koristelua varten 2 ruokalusikallista. Lisää nyt keksimurun joukkoon tuorejuusto ja suola. Sekoita kunnes on tasainen … Lue lisää

Kesäkurpitsakeitto

5 kpl kesäkurpitsaa 3-5 jauhoista perunaa 2 kpl kasvisfondi 1 pieni purjo 1 rasia tuorejuustoa maun mukaan (italian yrtit, ruohosipuli, valkosipuli jne), ja jos tekee vegeversion niin vegaanista tuorejuustoa timjamia, … Lue lisää

Kesäkurpitsa-tomaattivuoka juustolla

Kesäkurpitsa-tomaattivuoka 6-8 annosta. 5 kpl kesäkurpitsaa n 500g kirsikkatomaatteja tai vastaavia 1 prk Mutti kirsikkatomaatti 200g mozzarella juustoraaste 1 iso pallo mozzarellaa suolaa mustapippuria oliiviöljyä yrttejä kuivattuina ( ruohosipuli, oregano, … Lue lisää

Katkaraputäyte

300g katkarapuja sulatettuina ja valutettuina ½ prk kermaviiliä 1 prk (120g) smetanaa ½-1 prk creme frainche sitruunapippuria ruohosipulia ja/tai tilliä silputtuna *suolaa *sitruunamehua Koristeluun Sitruunasiivuja, tilliä tai ruohosipulia, muutama katkarapu … Lue lisää

Gluteeniton pinaattipannari veteen

1 pss pakastepinaattia (150g) 8dl vettä 2 munaa 1 tl suolaa 35-40g rypsiöjyä,  sulatettua voita tai margariinia tai muuta rasvaa 5 dl gluteenittomia jauhoja ( 1dl kauralese, 1dl kaurajauho + … Lue lisää
Lisää reseptejä

Mainoksia

Tiedotteita

Kotimaista, helppoa ja nopeaa – Atrian uutuustuotteet syksyyn 2024

Suomalaisuuden merkitys on kasvavissa määrin tärkeää kotimaisille kuluttajille, ja sen tärkeys näkyykin kuluttajien tekemissä tuotevalinnoissa. Kotimaisuuden merkitys korostuu erityisesti maito- ja lihatuotteita ostettaessa. Kotimaistakin lihaa ostettaessa eläinten kasvuolosuhteet sekä antibioottien … Lue lisää

Fazer Leipomoiden uutuuksista energiaa ja iloa syksyyn

Syksy alkaa uusia makuja maistellen, kun Fazer Leipomoiden uutuudet saapuvat kauppoihin. Valikoimaan saadaan uusi pehmoinen rieskanen ja Reilu-tuoteperheen tuttujen kestosuosikkien rinnalle uusi moniviljaleipä. Herkkuhetkissä matkataan Italian makumaailmaan ja maistellaan kausimunkkeja. … Lue lisää

Lohi-ja siivutusveitset testissä

Testissä kaksi eri merkkistä veistä ja  muun muassa lohen siivutukseen sopivat. Ylempi veitsi on Arcos 29 cm lohi/siivutusveitsi, ovaalihiottu. Alempi  on Victorinox 30 cm  lohi/siivutusveitsi ja ovaalihiottu. Tuo veitsien vain … Lue lisää

Helsingin kesäolympialaisissa esitelty tuote on tänä päivänä trendikäs herkku maailmalla – Tiesitkö näitä faktoja suomalaisesta hapankorpusta? 

Suomalainen innovaatio hapankorppu tunnetaan maailmalla “Finn Crispinä” ja trendikkäänä terveellisenä tuotteena. Finn Crisp -hapankorppu esiteltiin ensimmäisen kerran Helsingin olympialaisissa vuonna 1952, ja sittemmin tuotteesta on tullut yksi laajimmin maailmalla levinneistä … Lue lisää

Skagen-salaattipiiras on helppo ja näyttävä herkku vaikka rapujuhliin

Katkarapuskagen on rakastettu klassikkoruoka. Tällä kertaa se tarjoillaan piirakan muodossa, salaattiin yhdistettynä. Näyttävä herkku sopii täydellisesti vaikka loppukesän juhliin. Skagen, skagenröra, katkarapuskagen. Rakkaalla lapsella on monta nimeä, mutta ne tarkoittavat … Lue lisää

Kevään vihreät herkut

Keväällä kauppojen hyllyt täyttyvät tuoreista vihreistä kasviksista, kuten parsasta, pinaatista ja herneistä. Nämä kasvikset ovat täynnä vitamiineja ja mineraaleja, jotka auttavat kehoa puhdistumaan talven jäljiltä. Parasta on, että kevään kasvikset … Lue lisää

Suklaalevyissä allergeeniriski

Mondelez Finland Oy on ilmoittanut vetäneensä myynnistä Marabou Mjölkchoklad (200 g) ja Marabou Oreo (185 g) -nimisiä suklaalevyjä.  Syynä takaisinvetoon on, että osaan tuotteista on saattanut päätyä allergeeneja, joita ei ole mainittu ainesosaluettelossa: Marabou … Lue lisää

Takaisinveto: Santa Maria Dip Tex Mex Style

Paulig vetää takaisin Santa Maria Dip Tex Mex Style (250 g) -tuotteet, joiden parasta ennen -päiväys on 01/01/2026. Syy takaisinvetoon on, että osassa erän tuotteista pakkauksen sisältö ei vastaa pakkausmerkintöjä. … Lue lisää

Sivuston artikkeleiden avainsanoja

atria broileri fazer Gluteeniton grillaaminen grillaus grilli hyvinvointi joulu joulukinkku jouluruoka kahvi kala kalaruoka kana Kastike katkarapu keitto kinkku lihapullat liharuoka lohi makaroni munakoiso omena pasta pekoni peruna piirakka porkkana poro possu Ruokahävikki salaatti sienet silli sisäfile talous tiramisu tonnikala uuniruoka valio verkkokauppa viini voileipäkakku

Artikkeleita – luettavaa ruoasta ja kokkailusta

syökää kanaa

Broilerin valmistus eri keittiöissä: Aasialainen, välimerellinen ja amerikkalainen tapa

Aasialainen broilerin valmistus Aasialaisessa keittiössä broileri saa herkullisen maun erilaisten mausteiden, kuten soijakastikkeen, inkiväärin, valkosipulin ja chilihiutaleiden avulla. Aasialaiset broilerireseptit ovat usein nopeita ja helppoja valmistaa, ja ne sopivat mainiosti … Lue lisää
kanaruoka

Näin teet terveellisen broileriaterian: Ravitsemusasiantuntijan vinkit ja suosikkireseptit

Broilerin ravintoarvot Broilerinliha on erinomainen proteiinin lähde, ja siinä on vähän rasvaa. Se sisältää runsaasti B-vitamiineja, erityisesti B3- ja B6-vitamiineja, sekä fosforia, seleeniä ja sinkkiä. Lisäksi broilerin rasvahapot koostuvat pääasiassa … Lue lisää

Broilerin monipuolisuus keittiössä: Herkullisia ja terveellisiä reseptejä broilerista

Broilerin terveysedut Broileri on hyvä proteiinin lähde ja sen sisältämä rasva on suurimmaksi osaksi terveellistä, yksittäis- ja monityydyttämätöntä rasvaa. Lisäksi broileri sisältää useita vitamiineja, kuten B3-, B6- ja B12-vitamiineja, sekä … Lue lisää

Tonnikalaa keittiössä – tässä 10 vinkkiä erilaisiin tonnikalaruokiin kuten tonnikalapastavuokaan

Tonnikalapasta: Helppo arkiruoka Tonnikalapasta on nopea ja helppo arkiruoka, joka valmistuu vaivattomasti jopa kiireisimpänäkin päivänä. Perinteisesti tämä ruoka koostuu spagetista, tonnikalasta, tomaattikastikkeesta ja mausteista, kuten valkosipulista, basilikasta ja chilistä. Tonnikalapastaa … Lue lisää

Janssoninkiusaus ja kymmenen muuta uuniruokaa

Janssoninkiusaus: Klassikko ruotsalaista alkuperää Janssoninkiusaus on ruotsalainen perinneruoka, joka on löytänyt tiensä myös suomalaiseen ruokakulttuuriin. Tämä perunasta, sipulista ja anjoviksesta (tai suolakalasta) valmistettu uuniruoka on sydämellinen ja täyttävä ateria, joka … Lue lisää

Nachopelti – sen valmistus ja sen historia suomalaisessa keittiössä

Nachopelti, eli nachos-juustokastike-yhdistelmä, on kansainvälisesti tunnettu herkku, joka on löytänyt tiensä myös suomalaisten ruokapöytiin. Sen suosio johtuu paitsi mausta, myös siitä, että se on helppo ja nopea valmistaa, ja sopii … Lue lisää
tehtaanmyymälä outlet ostoksilla

Suomalaisten ostostavat – kuinka moni käy ostoksilla outlet myymälöissä ja miksi

Outlet-myymälät ovat suosittu ostospaikka monille suomalaisille. Nämä myymälät tarjoavat usein merkkituotteita alennettuun hintaan, houkutellen sekä säästäväisiä että laatutietoisia kuluttajia. Outlet-myymälöistä ja tehtaanmyymälöistä löytyy usein laaja valikoima tuotteita, joita ei ole … Lue lisää
jouluruokaa 2023

Joulusäästöt

Kyllä vain otamme tämän aiheen jo nyt.  Vinkit ovat jo nyt ajankohtaisia. Jaksottaminen alkaa nyt. Joulun jaksottaminen jaksamiseen ja säästämiseen Jouluruokien teon ja oston voi jaksottaa. Tämä säästää omaa jaksamista ja … Lue lisää

Näin onnistut: kalan grillaaminen

Kalaa voi grillata sekä kokonaisena että fileinä. Näillä nikseillä kala ei tartu grilliin – eikä siitä tule ylikypsää! Grillaaminen on mainio tapa valmistaa kalaa, ja grillattavaksi sopivat monet kalalajit joko … Lue lisää

Tekisitkö itse broilerikeiton vai broilerivuoan?

Valinta broilerikeiton ja broilerivuoan välillä riippuu monista tekijöistä, kuten ruokavalion mieltymyksistä, ajankäytöstä ja halusta valmistaa tiettyä ruokaa. Tässä on joitakin seikkoja, jotka voivat auttaa sinua tekemään päätöksen: Broilerikeitto Broilerivuoka Lopulta … Lue lisää

Valmista juhannusherkku muurikkapannussa

Muurikkapannussa tai grillin levyllä voi mainiosti grillata myös kalaa! Valmista juhannusjuhliin tai kesätarjottavaksi pintapaahdettua lohta – se vie kielen mennessään. Juhannuksena herkutellaan pitkän kaavan mukaan – ja toivottavasti aurinkoisessa säässä! … Lue lisää
Lue lisää artikkeleita

Kotikokkauksen alkeet: Opas herkullisiin kokkailuhetkiin

1. Keittiötarvikkeet ja välineet

Keittiötarvikkeiden ja välineiden tuntemus on ensimmäinen askel kohti onnistunutta kotikokkailua. Varusta keittiösi perusvälineillä, kuten veitsillä, leikkuulaudoilla, kattiloilla ja paistinpannuilla. Lisäksi hanki mittakuppeja, vispilä, sekoitusastia ja paistolämpömittari. Laadukkaat välineet tekevät kokkaamisesta helpompaa ja nautinnollisempaa.

2. Ruokaostokset ja säilytys

Ennen kuin aloitat kokkailun, tee huolelliset ruokaostokset. Suunnittele ateriasi etukäteen ja listaa tarvittavat ainekset. Muista tarkistaa ruokakaapit ja jääkaappi, jotta vältät turhat ostokset. Säilytä elintarvikkeet oikein, ja pidä huoli viimeisten käyttöpäivämäärien tarkistamisesta.

3. Raaka-aineiden valinta

Laadukkaat raaka-aineet ovat herkullisen ruoan perusta. Valitse tuoreita kasviksia, lihaa ja kalaa. Kokeile myös paikallisia ja kauden mukaisia tuotteita, jotka ovat usein maukkaimpia ja edullisempia.

4. Ruokareseptien lukeminen

Opi lukemaan ruokareseptejä oikein ennen niiden valmistamista. Seuraa ohjeita tarkasti, ja varmista, että ymmärrät kaikki vaiheet. Tunnista reseptin käsitteet, kuten paistaminen, keittäminen, kuullottaminen ja gratinointi.

5. Leikkaus- ja valmistustekniikat

Opi perusleikkaus- ja valmistustekniikat, kuten kuutiointi, suikaloiminen, hienontaminen ja rouhiminen. Näitä taitoja käyttämällä ruoanvalmistus sujuu nopeammin ja helpommin.

6. Mausteet ja yrtit

Opi käyttämään erilaisia mausteita ja yrttejä ruoan maustamisessa. Pieni ripaus oikeanlaista maustetta voi nostaa aterian makuelämyksen aivan uudelle tasolle.

7. Ajanhallinta keittiössä

Tee ajanhallinnasta keittiössä taito. Suunnittele ruoanlaitto etukäteen, ja valmista osa ruoista etukäteen valmistettavista aineksista. Käytä aika tehokkaasti, jotta saat kaikki ruoat valmiiksi samanaikaisesti.

8. Keittotaidon perusteet

Opettele valmistamaan erilaisia kastikkeita ja lisukkeita, jotka täydentävät pääruoat. Kastikkeet voivat olla kermaisia, tomaattisia, hunajaisia tai vaikkapa tulisia. Lisukkeet kuten salaatit ja kasvislisukkeet tuovat vaihtelua aterioihin.

9. Kastikkeet ja lisukkeet

Opettele valmistamaan erilaisia kastikkeita ja lisukkeita, jotka täydentävät pääruoat. Kastikkeet voivat olla kermaisia, tomaattisia, hunajaisia tai vaikkapa tulisia. Lisukkeet kuten salaatit ja kasvislisukkeet tuovat vaihtelua aterioihin.

10. Makeat herkut

Kotikokkauksessa ei kannata unohtaa makeita herkkuja. Opettele valmistamaan erilaisia jälkiruokia, leivonnaisia ja makeita välipaloja. Kokeile erilaisia reseptejä, kunnes löydät omat suosikkisi.

11. Oma luovuus ja kokeilut

Lopulta kotikokkauksen alkeet kiteytyvät omaan luovuuteen ja kokeiluihin. Älä pelkää tehdä muutoksia resepteihin tai yhdistää erilaisia makuja. Onnistuneet kokeilut voivat johtaa aivan uusiin ruokaherkkuihin.