Tervetuloa

Pikalinkit: RESEPTIT | ARTIKKELIT | TIEDOTTEET | Kaikki julkaisut

Kylmäsavulohikiusaus

Valmistukseen tarvitset: 3 pss eli 1,5 kg perunasuikale 400 g kylmäsavustestettua lohta/kirjolohta 4 prk Juustoportin laktoositon ruokakerma 10% (3,3 dl) 1 nippu kevätsipulia tilliä maun mukaan* suolaa mustapippuria rouheena valkopippuria … Lue lisää

Nopea makkarakastike

Ainesosat 1 pkt HK Sininen lenkki 1 kpl Mutti tomaattipyree  140g mustapippuria rouheena 1-2 tl sokeria * suolaa tilkka rasvaa paistoon 1  kpl lihafondi 1 prk kermaa (2dl) vettä Maizena -suuruste … Lue lisää

Gluteeniton tonnikalamakaronilaatikko

Ainekset 1 pss/400g Pirkka gluteeniton makaroni2 prk tonnikalapaloja vedessä1 puntti kevätsipulia1 tillipuntti 1l Juustoportin vapaan lehmän täysmaitoa6 kanamunaa suolaamustapippuria rouhittunavalkopippuria rouhittuna tilkka rasvaa vuoan voiteluun Ohjeet Keitä makaronit pussin ohjeen … Lue lisää

Helppo lohikastike uunissa

Ainekset 2 pientä ruodotonta ja nahatonta lohifilettä n. 7dl kuohukermaa 1 puntti tilliä 1 pss kevätsipulia suolaa musta- ja valkopippuria myllystä tilkka rasvaa vuoan voiteluun Valmistus Silppua tilli pieneksi. Leikkaa … Lue lisää

Ribsit uunissa

Ainekset 3  pkt  Snellman  maatiaispossun iso lihaisa spare ribs 1 plo Sweet Baby Ray`s Hickory Brown Sugar kastike Muut tarvikkeet alumiinifoliota iso vuoka Valmistus Ota lihat huoneenlämpöön  30 minuuttia  ennen … Lue lisää

Helppo kananmunakastike

kananmunakastike
Ainekset 6-10  kovaksi keitettyä kananmunaa 1l vettä 2 kpl kalaliemikuutio rouhittua valkopippuria *suolaa    noin 1-1½ kuohukermaa Reilu kourallinen silputtua tilliä/ruohosipulia tai kevätsipulin vihreää varsiosaa Maizena vaalea suuruste Valmistusohje Keitä … Lue lisää

Raikas kurkkufetasalaatti

Ainekset 1-2  kurkkua kevätsipulin  vihreää varsiosaa 250g fetaa mustapippuria rouheena oliiviöljyä Ohjeet Pese kurkku ja halkaise pituussunnassa. Kaavi lusikkaa apuna käyttäen siemenosaa pois.   Voit toki jättää, mutta vetistää. Pilko  kurkku … Lue lisää

Kalavoileipäkakku

3 pkt Rostenin voileipäkakkuleipää Kostutus 2x kalaliemikuutio 7-8 dl vettä Kuumenna vesi ja  sekoita joukkoon kalaliemikuutiot. Huolehdi, että liukenevat veden joukkoon. Käytettäessä kannattaa sekoittaa aina välillä tätä seosta. Jäähdytä ennen … Lue lisää

Lakkatiramisu

Lakkasurvos **300-400g lakkoja (jätä koristeluun hieman) 1-2 dl sokeria 3-4  kpl liivatelehti *1 dl vettä vettä 3/4 prk maitohilloa maito + vaniljasokeri 1½ pakettia savoiardi keksejä 2 prk mascarponea 2 … Lue lisää
Lisää reseptejä

Tiedotteita

Peggy Thomasin uusi ruokakirja kutsuu sinut ihastuttavaan joulun tunnelmaan!

Peggyn pieni punainen joulu -kirjasta löytyy lähes sata uutta ja modernia reseptiä perinteisiä lapsuuden suosikkeja unohtamatta. Reseptien ruoat maistuvat erityisesti joulun aikaan, mutta osa myös ympäri vuoden. Reseptien määrät ovat … Lue lisää

Santa Maria Cheddar Cheese Sauce ja Santa Maria Dip Nacho Cheese Style -tuotteiden takaisinveto

Paulig vetää takaisin Santa Maria Cheddar Cheese Sauce- ja Santa Maria Dip Nacho Cheese Style -tuotteet ruokaturvallisuusriskin vuoksi. Takaisinveto koskee kaikkia Cheddar Cheese Sauce (3000 g) -tuotteita, joiden parasta ennen … Lue lisää

Valion uutuudet syksyyn: runsaasti kuin sieniä sateella

Moni on viime viikkoina kotiuttanut mahtavia tatti- ja kanttarellisaaliita tai ainakin myötäelänyt sieni-ihmisten intoilussa. Yhtä runsain mitoin Valio tuo nyt kaupan hyllystä poimittaviksi todella runsaasti uusia tuotteita. Välipaloja loppuvuoden iloksi … Lue lisää

HUOM!!! Pakastemarjoissa riski muovinpaloista

Arctic International Oy on ilmoittanut pakastemarjojen takaisinvedosta. Pakastemarjojen seasta on löytynyt muovin palasia, jotka ovat peräisin mansikoiden sadonkorjuussa käytetyistä muovilaatikoista. Pakastemarjoja on ollut myynnissä usealla eri tuotemerkillä vähittäiskaupoissa kautta maan. … Lue lisää

Palvatussa sianlihassa liikaa PAH-yhdisteitä

Takaladon Liha Oy vetää pois myynnistä erän palvattua sianlihaa. Sianlihatuotteista otetuissa näytteissä on havaittu PAH-yhdisteitä reilusti yli lainsäädännön sallimien enimmäismäärien. Tuotteiden kuluttajille aiheuttamaa terveysriskiä ei voida sulkea pois. Takaisinveto koskee … Lue lisää

Kylmäsavustetussa lohisiivuissa väärä päiväys

SOK on ilmoittanut vetävänsä myynnistä erän Xtra kylmäsavustettuja lohisiivuja (100 g). Tuotteen EAN-koodi on 7340191103771. Pieneen määrään tuotepakkauksia on saattanut päätyä väärä viimeinen käyttöpäivä 19.8.2023. Oikea päiväys kuuluisi olla 19.7.2023. Tuotetta on … Lue lisää

NYT TARKKANA makaronien kanssa – laajoja takaisinvetoja Suomessa PÄIVITETTY 19.6.

Takaisinveto – Lihamakaronilaatikoissa (300g, 700g, 2800g) metalliriski Raaka-ainetoimittaja Lantmännen Cerealia vetää useita pastatuotteitaan takaisin markkinoilta, sillä tuotantoprosessissa vioittunut laitteisto on saattanut aiheuttaa pienten metallinpalasten joutumisen pakkauksiin. Riski koskee myös Kokkikartanon … Lue lisää

Vaniljajäätelössä jäämiä 2-kloorietanolista

Elintarvikkeiden maahantuoja Haugen-Gruppen Finland Oy on ilmoittanut vetävänsä myynnistä tuotteen Häagen-Dazs™ Caramel Collection monipakkaus jäätelö. Tuotteen pakkauskoko on (4x95ml) ja EAN-koodi 3415581545920. Takaisinveto koskee vain erää, jossa on parasta ennen … Lue lisää

Sivuston artikkeleiden avainsanoja

broileri fazer Gluteeniton Gluteeniton piparitaikina grillaaminen grillaus joulu jouluruoka juustokakku kahvi kala kalapihvi kalaruoka kana kananugetti Kastike katkarapu keitto kinkku kotikokki lohi makeiset Michael Björklund munakoiso peruna piirakka porkkana porkkanalaatikko Ruokahävikki ruokakulut salaatti sienet siika silli sisäfile sähkölasku sähkönhinta tiramisu tonnikala ulkotakka uuniruoka valio vege viini voileipäkakku

Artikkeleita – luettavaa ruoasta ja kokkailusta

syökää kanaa

Broilerin valmistus eri keittiöissä: Aasialainen, välimerellinen ja amerikkalainen tapa

Aasialainen broilerin valmistus Aasialaisessa keittiössä broileri saa herkullisen maun erilaisten mausteiden, kuten soijakastikkeen, inkiväärin, valkosipulin ja chilihiutaleiden avulla. Aasialaiset broilerireseptit ovat usein nopeita ja helppoja valmistaa, ja ne sopivat mainiosti … Lue lisää
kanaruoka

Näin teet terveellisen broileriaterian: Ravitsemusasiantuntijan vinkit ja suosikkireseptit

Broilerin ravintoarvot Broilerinliha on erinomainen proteiinin lähde, ja siinä on vähän rasvaa. Se sisältää runsaasti B-vitamiineja, erityisesti B3- ja B6-vitamiineja, sekä fosforia, seleeniä ja sinkkiä. Lisäksi broilerin rasvahapot koostuvat pääasiassa … Lue lisää

Broilerin monipuolisuus keittiössä: Herkullisia ja terveellisiä reseptejä broilerista

Broilerin terveysedut Broileri on hyvä proteiinin lähde ja sen sisältämä rasva on suurimmaksi osaksi terveellistä, yksittäis- ja monityydyttämätöntä rasvaa. Lisäksi broileri sisältää useita vitamiineja, kuten B3-, B6- ja B12-vitamiineja, sekä … Lue lisää

Tonnikalaa keittiössä – tässä 10 vinkkiä erilaisiin tonnikalaruokiin kuten tonnikalapastavuokaan

Tonnikalapasta: Helppo arkiruoka Tonnikalapasta on nopea ja helppo arkiruoka, joka valmistuu vaivattomasti jopa kiireisimpänäkin päivänä. Perinteisesti tämä ruoka koostuu spagetista, tonnikalasta, tomaattikastikkeesta ja mausteista, kuten valkosipulista, basilikasta ja chilistä. Tonnikalapastaa … Lue lisää

Janssoninkiusaus ja kymmenen muuta uuniruokaa

Janssoninkiusaus: Klassikko ruotsalaista alkuperää Janssoninkiusaus on ruotsalainen perinneruoka, joka on löytänyt tiensä myös suomalaiseen ruokakulttuuriin. Tämä perunasta, sipulista ja anjoviksesta (tai suolakalasta) valmistettu uuniruoka on sydämellinen ja täyttävä ateria, joka … Lue lisää

Nachopelti – sen valmistus ja sen historia suomalaisessa keittiössä

Nachopelti, eli nachos-juustokastike-yhdistelmä, on kansainvälisesti tunnettu herkku, joka on löytänyt tiensä myös suomalaisten ruokapöytiin. Sen suosio johtuu paitsi mausta, myös siitä, että se on helppo ja nopea valmistaa, ja sopii … Lue lisää
tehtaanmyymälä outlet ostoksilla

Suomalaisten ostostavat – kuinka moni käy ostoksilla outlet myymälöissä ja miksi

Outlet-myymälät ovat suosittu ostospaikka monille suomalaisille. Nämä myymälät tarjoavat usein merkkituotteita alennettuun hintaan, houkutellen sekä säästäväisiä että laatutietoisia kuluttajia. Outlet-myymälöistä ja tehtaanmyymälöistä löytyy usein laaja valikoima tuotteita, joita ei ole … Lue lisää
jouluruokaa 2023

Joulusäästöt

Kyllä vain otamme tämän aiheen jo nyt.  Vinkit ovat jo nyt ajankohtaisia. Jaksottaminen alkaa nyt. Joulun jaksottaminen jaksamiseen ja säästämiseen Jouluruokien teon ja oston voi jaksottaa. Tämä säästää omaa jaksamista ja … Lue lisää

Näin onnistut: kalan grillaaminen

Kalaa voi grillata sekä kokonaisena että fileinä. Näillä nikseillä kala ei tartu grilliin – eikä siitä tule ylikypsää! Grillaaminen on mainio tapa valmistaa kalaa, ja grillattavaksi sopivat monet kalalajit joko … Lue lisää

Tekisitkö itse broilerikeiton vai broilerivuoan?

Valinta broilerikeiton ja broilerivuoan välillä riippuu monista tekijöistä, kuten ruokavalion mieltymyksistä, ajankäytöstä ja halusta valmistaa tiettyä ruokaa. Tässä on joitakin seikkoja, jotka voivat auttaa sinua tekemään päätöksen: Broilerikeitto Broilerivuoka Lopulta … Lue lisää

Valmista juhannusherkku muurikkapannussa

Muurikkapannussa tai grillin levyllä voi mainiosti grillata myös kalaa! Valmista juhannusjuhliin tai kesätarjottavaksi pintapaahdettua lohta – se vie kielen mennessään. Juhannuksena herkutellaan pitkän kaavan mukaan – ja toivottavasti aurinkoisessa säässä! … Lue lisää
Lue lisää artikkeleita

Kotikokkauksen alkeet: Opas herkullisiin kokkailuhetkiin

1. Keittiötarvikkeet ja välineet

Keittiötarvikkeiden ja välineiden tuntemus on ensimmäinen askel kohti onnistunutta kotikokkailua. Varusta keittiösi perusvälineillä, kuten veitsillä, leikkuulaudoilla, kattiloilla ja paistinpannuilla. Lisäksi hanki mittakuppeja, vispilä, sekoitusastia ja paistolämpömittari. Laadukkaat välineet tekevät kokkaamisesta helpompaa ja nautinnollisempaa.

2. Ruokaostokset ja säilytys

Ennen kuin aloitat kokkailun, tee huolelliset ruokaostokset. Suunnittele ateriasi etukäteen ja listaa tarvittavat ainekset. Muista tarkistaa ruokakaapit ja jääkaappi, jotta vältät turhat ostokset. Säilytä elintarvikkeet oikein, ja pidä huoli viimeisten käyttöpäivämäärien tarkistamisesta.

3. Raaka-aineiden valinta

Laadukkaat raaka-aineet ovat herkullisen ruoan perusta. Valitse tuoreita kasviksia, lihaa ja kalaa. Kokeile myös paikallisia ja kauden mukaisia tuotteita, jotka ovat usein maukkaimpia ja edullisempia.

4. Ruokareseptien lukeminen

Opi lukemaan ruokareseptejä oikein ennen niiden valmistamista. Seuraa ohjeita tarkasti, ja varmista, että ymmärrät kaikki vaiheet. Tunnista reseptin käsitteet, kuten paistaminen, keittäminen, kuullottaminen ja gratinointi.

5. Leikkaus- ja valmistustekniikat

Opi perusleikkaus- ja valmistustekniikat, kuten kuutiointi, suikaloiminen, hienontaminen ja rouhiminen. Näitä taitoja käyttämällä ruoanvalmistus sujuu nopeammin ja helpommin.

6. Mausteet ja yrtit

Opi käyttämään erilaisia mausteita ja yrttejä ruoan maustamisessa. Pieni ripaus oikeanlaista maustetta voi nostaa aterian makuelämyksen aivan uudelle tasolle.

7. Ajanhallinta keittiössä

Tee ajanhallinnasta keittiössä taito. Suunnittele ruoanlaitto etukäteen, ja valmista osa ruoista etukäteen valmistettavista aineksista. Käytä aika tehokkaasti, jotta saat kaikki ruoat valmiiksi samanaikaisesti.

8. Keittotaidon perusteet

Opettele valmistamaan erilaisia kastikkeita ja lisukkeita, jotka täydentävät pääruoat. Kastikkeet voivat olla kermaisia, tomaattisia, hunajaisia tai vaikkapa tulisia. Lisukkeet kuten salaatit ja kasvislisukkeet tuovat vaihtelua aterioihin.

9. Kastikkeet ja lisukkeet

Opettele valmistamaan erilaisia kastikkeita ja lisukkeita, jotka täydentävät pääruoat. Kastikkeet voivat olla kermaisia, tomaattisia, hunajaisia tai vaikkapa tulisia. Lisukkeet kuten salaatit ja kasvislisukkeet tuovat vaihtelua aterioihin.

10. Makeat herkut

Kotikokkauksessa ei kannata unohtaa makeita herkkuja. Opettele valmistamaan erilaisia jälkiruokia, leivonnaisia ja makeita välipaloja. Kokeile erilaisia reseptejä, kunnes löydät omat suosikkisi.

11. Oma luovuus ja kokeilut

Lopulta kotikokkauksen alkeet kiteytyvät omaan luovuuteen ja kokeiluihin. Älä pelkää tehdä muutoksia resepteihin tai yhdistää erilaisia makuja. Onnistuneet kokeilut voivat johtaa aivan uusiin ruokaherkkuihin.